• Brett sortiment
  • Låga priser
  • 365 dgr öppet köp

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss. Här kan du läsa om hur vi hanterar, skyddar och använder personuppgifter. 

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen. För dig som kund innebär det att du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används. (Detta stycke bara fram till 25 maj)

Vad vi sparar och varför

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du besöker vår sajt, använder våra appar och handlar hos oss. Vi sparar information om vad du klickar på, vad du lägger i kundvagnen och vad du handlar. Här kan du läsa mer om hur vi samlar in data och använder cookies.

När du lägger en order sparar vi uppgifter som namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, adress, kundnummer, leverans- och betalningsuppgifter. Önskar du betala med faktura kräver vår betalpartner Klarna att du även uppger ditt personnummer för att kunna bedöma din kreditvärdighet. När Klarna godkänner din betalning får vi ditt personnummer av dem för att hålla reda på att du är du. Du kan givetvis också handla hos oss utan att uppge ditt personnummer.

För att kunna skicka information till dig om din order samt om du godkänt det, digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms, sparar vi din e-postadress och ditt telefonnummer. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Vi strävar hela tiden efter att vara relevanta för dig som kund och för att kunna vara det gör vi en analys på segments- och individnivå baserad på ålder och demografi samt köp- och klickhistorik. Analysen ligger sedan till grund för vilka produkter vi köper in, vilka kampanjer och erbjudanden vi tar fram, vilken digital kommunikation du nås av och hur vi riktar vår externa annonsering. Insikterna används även i arbetet med vårt leveranserbjudande, produktutveckling av appar samt hur vi utvecklar adlibris.com och vår affär i stort. Här kan du läsa mer om hur vi samlar in data och använder cookies.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation i form av nyhetsbrev och sms är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet.

Information om hur du och andra besökare navigerar på vår sajt och i våra appar samt hittar till oss samlar vi in via Google Analytics och Google Search Console, den datan sparas sedan i 26 månader. Här kan du läsa mer om hur vi samlar in data och använder cookies.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med köp ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) för att utomstående inte ska kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av oss på Adlibris utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan. Vi arbetar även på daglig basis med att se till att både vi och våra system är i fas med aktuell säkerhetsstandard.

Det är ytterst sällsynt men om ett dataintrång skulle inträffa har vi tydliga och konkret utarbetade rutiner för hur vi hanterar dessa för att minimal skada ska ske. Du som kund kan också vara lugn med att om något skulle inträffa kommer du självklart att bli informerad.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter. Vår kundservice når du på kundservice@bamba.se och 08-400 25 300.

Bamba och Adlibris är en del av Bonnierkoncernen

Adlibris är en del av Bonnierkoncernen och när du handlar hos Adlibris är du samtidigt kund hos Bonnier, vilket betyder att övriga företag inom Bonnierkoncernen om de så önskar, kan få tillgång till vårt kunddataregister. Här kan du läsa mer om Bonnierkoncernens behandling av personuppgifter. (Bonnier Kunddata)

Önskar du en mer utförlig beskrivning av vår hantering av personuppgifter kan du läsa mer i Adlibrisgruppens personuppgiftspolicy 

Cookies

Vad är en cookie?

För att ständigt förbättra användarupplevelsen och funktionerna på vår sajt samt hos våra appar samlar vi med hjälp av cookies in viss information när du och andra besöker vår sajt eller använder våra appar. Cookies är en liten mängd data som skickas till din webbläsare och sen exempelvis kommer ihåg om du är inloggad eller har lagt något i din kundvagn, vissa cookies behövs också för att sajten ska fungera ordentligt. Här nedan kan du läsa mer om vilka cookies vi använder, vilken information de samlar in och hur du går tillväga för att ändra inställningar för cookies i din webbläsare.

Cookies på vår sajt

När du besöker vår sajt samlar cookies in information om IP-adress, enhetens geografiska plats, webbläsartyp, webbläsarspråk, datum och tid för begäran, tidpunkt(er) för ditt/dina besök, sidvisningar och sidelement (t.ex. länkar) som du klickar på. Informationen används för att hålla reda på om du är privat- eller företagskund, om du är inloggad eller inte och för att spara varorna i din kundvagn mellan dina besök. Informationen används också för att analysera hur du och andra besökare navigerar på vår sajt samt sammanställa insamlad statistik om webbplatsanvändning och svarshastigheter. Analysen ligger sedan till grund för arbetet med att ta fram så bra och relevant innehåll som möjligt, identifiera och åtgärda problem samt förbättra helhetsupplevelsen av vår sajt.

Vi använder oss också av en eller flera tredjepartsleverantörer av tjänster för att skapa automatiska onlineannonser. De samlar in information om vilka produkter du har klickat på och använder sedan den informationen för att skicka riktade annonser till dig. Vill du veta mer om tredjepartsleverantörer kan vi tipsa om sidan www.networkadvertising.org

Du behöver tillåta cookies på vår webbplats för att kunna handla, däremot kan du alltid välja att blockera de cookies som används till marknadsföring utan att det påverkar funktionerna på webbsidan. Läs mer om hur du gör detta här nedan.

Vilka cookies finns på Adlibris?

Här kan du se en lista på de cookies som finns på Adlibris. 

Kontrollera och blockera cookies

I din webbläsare kan du se vilka cookies som finns sparade, radera sparade cookies,  blockera framtida cookies och ställa in att du får en fråga varje gång en specifik webbplats vill använda cookies.

Om du väljer att ta bort eller blockera cookies kommer vissa funktioner på webbplatsen att sluta fungera, första parts cookies behövs exempelvis för att kassan ska fungerar och du ska kunna handla. Du kan dock alltid ta bort de cookies som används för marknadsföring utan att det påverkar webbplatsens funktioner. Du kan kontrollera och hantera dina inställningar för intressebaserad annonsering på  www.youronlinechoices.com

Du kan även själv radera alla cookies från din hårddisk. Det gör du genom att klicka på Verktyg i menyn, välj Säkerhet och sen Ta bort webbhistorik.

Säkerhet på Bamba

Känslig information såsom kontokortsnummer skickas alltid krypterad (SSL) till Adlibris för att utomstående inte skall kunna komma åt informationen. Informationen lagras inte av Adlibris utan skickas endast vidare till kreditkortsföretaget. Överallt där känslig data skickas är överföringen krypterad, t ex i ditt konto och i kassan.