• Brett sortiment
  • Låga priser
  • 365 dgr öppet köp
  • Varumärken

Sedan 1988 har ImseVimse funnits i världsarvsstaden Visby. Men verksamheten sträcker sig ut över hela världen. De utvecklar och säljer miljövänliga, hälsosamma och prisvärda textilprodukter för kvinnor och barn över hela världen.

Ända sedan starten 1988 har ImseVimse format deras produkter med omtanke om miljö och människor. Målet är att bli det mest miljövänliga företaget i branschen. Sortimentet och designen utvecklas kontinuerligt. Man förfinar, testar och utvecklar produkterna för att passa dagens barnfamiljer. ImseVimse finns idag i ett 50-tal länder.

Idén till företaget ImseVimse föddes ur ett behov när en av grundarens döttrar fick blöjeksem. Med tygblöjor försvann problemen − och dottern blev dessutom blöjfri tidigt.

Av miljöskäl har ImseVimse valt att främst jobba med bomull som är ekologisk odlad, allt för att kunna erbjuda rena produkter. Största delen av produktionen sker i Europa, huvudsakligen i Lettland, men man har också tillverkning i Turkiet. ImseVimse ställer höga krav på leverantörer och tillverkare och årligen kontrolleras förhållandena på fabrikerna.

Målet är att alla produkter ska vara ÖkoTex-standard 100. För dig som kund innebär det en garanti för produkter som tryggt kan bäras närmast huden.